Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Memoár Tenyésztőtársam emlékére

A Galamb- és kisállat magazin 2016. májusi számában olvasható a Standard bizottság közleménye, mely számomra felettébb felemelő. A bizottság a budapesti bíbic keringő kovácsolt kék változatának elismerését javasolja a szövetség vezetősége felé.

néhai Kiss Sándor ecsegfalvi tenyésztőtársam szerette volna elfogadtatni e változatot. Sajnos az élet közbeszólt, hiszen tenyésztőtársam hirtelen elhunyt. Számomra is érdekes, hogy miért is vittem tovább munkásságát. Sokszor mondtam neki, hogy nem sokra vihetjük azzal,hogy elfogadtatja a budapesti bíbic keringő kovácsolt kék változatát. Az általam feltett kérdésre a válaszom egyszerű: TISZTELET!!!

 

Tisztelet egy olyan tenyésztő előtt, aki e fajtát évtizedeken át tenyésztette.

Tisztelet egy olyan tenyésztő előtt, akit éppen egy börzére való pakolás közben ért a halál.

2009-ben hoztam el tenyészetéből kb. 30 egyedet, ekkor fogadtam meg fiának, hogy véghezviszem azt, amit Sanyi bá szeretett volna: elfogadtatni a kovácsolt kék bíbicet.. Az eltelt közel 7 év kemény munkája (folyamatos szelekció, párosítás, keresztezés ) meghozta gyümölcsét. Az eltelt közel 7 évben folyamatosan az lebegett a szemem előtt: meg kell csinálnom, hiszen Sanyi bá is ezt akarta, meg kell csinálnom, hiszen megígértem a fiának!! A sikerből sajnos neki nem jutott.

Az MGKSZ vezetősége 16/2016 számú határozatával elfogadta a budapesti bíbic keringő kovácsolt kék változatát.

 

Sanyi bá!

Mások számára biztos furcsán hangzik, de tudom hogy olvasod e soraimat.Ezúton üzenem neked: MEGCSINÁLTUK!!!!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.